Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 14 sep 2015

Willem-Alexander maakt fietstocht voor Gazelle

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in Dieren de vernieuwde fietsfabriek van Koninklijke Gazelle geopend. De koning maakte na het openen van de fabriek ook zelf even een ritje op een proefmodel van de elektrische fiets. „Best wel leuk eigenlijk", waren de woorden van de koning. Honderden inwoners van Dieren keken belangstellend toe.

Gazelle was blij met het koninklijk bezoek. De relatie met het koningshuis is al oud, zo bleek uit een in de nieuwe productiehal opgestelde tandem die in 1936 is gebruikt door Willem-Alexanders grootouders prinses Juliana en prins Bernhard. Dat koningsdochter Amalia vorige week op haar eerste schooldag op een rijwiel van concurrent Batavus reed, werd hem dan ook niet kwalijk genomen.

Willem-Alexander lijkt het op de foto’s in ieder geval flink naar zijn te hebben op de fiets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Willem-Alexander maakt fietstocht voor Gazelle
Sluiten