Metro
Metro Nieuws 25 sep 2015 / 07:20 uur

Massale vechtpartij asielzoekerscentrum Overberg

Op het terrein van asielzoekerscentrum (azc) Overberg in de provincie Utrecht is het in de nacht van donderdag op vrijdag erg onrustig geweest. De politie heeft twee mensen opgepakt, meldde een woordvoerder van de politie.

Potje voetbal

Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. Aanleiding was een potje voetbal. Er werd onderling een balletje getrapt, en dat werd door een andere groep niet op prijs gesteld. Vervolgens werd er door de twee groepen ‘flink gevochten’. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand.

Lees ook: Zorgen maken over komst vluchtelingen, mag dat?

De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. Op dat moment was er een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum. Twee grote groepen stonden volgens de politie tegenover elkaar. ,,Er werd flink gevochten”, zei een politiewoordvoerder.

Schade op het terrein

Toch bleek het rond 02.30 uur opnieuw uit de hand te zijn gelopen. Het was een ,,massale vechtpartij”, waarbij ,,tientallen mensen” waren betrokken. Volgens de woordvoerder werd ook schade aangericht op het terrein. ,,Er is tijdens de vechtpartij onder meer meubilair gebruikt.”

Lees ook: 700 vluchtelingen in je dorp is moeilijk wennen

De politie stuurde tientallen agenten en een politiehelikopter naar Overberg, een dorp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inmiddels is er afgeschaald, maar er blijven wel agenten bij het azc om de situatie in de gaten te houden. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Massale vechtpartij asielzoekerscentrum Overberg
Sluiten