Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 13 aug 2015

Uit eten bij je buurman thuis via Airdnd

Na hotels krijgen nu ook restaurants zware concurrentie van bewoners. Na Airbnb, is er nu namelijk ook Airdnd. Via de website van Airdnd, dat staat voor Air Drink ‘n Dine, kunnen gasten een huiskamerrestaurant zoeken, boeken, betalen en beoordelen. De gastheren of -vrouwen zijn hobbykoks die, belastingvrij, wat bij willen verdienen.

„Wij willen kookliefhebbers bij elkaar brengen voor kwaliteitsontmoetingen”, zegt Rob Langedijk van Airdnd tegen WijSpijs. „De thuiskoks voeren hun hobby uit en tot een bepaald bedrag mag je dan belastingvrij bijverdienen”, zegt hij. „Net zoals iemand die truien breit voor de hele buurt en daar een klein bedrag voor vraagt.”

Zakcentje

Volgens hem zullen thuiskoks die slim inkopen er wel een zakcentje aan overhouden. Maar om grote bedragen zal het niet gaan, omdat de hobbykoks niet vijf keer per week hun huis mogen openstellen als restaurant.

Hoewel hotels wel degelijk te lijden hebben onder Airbnb, vindt Langedijk niet dat zijn initiatief een directe bedreiging vormt voor restaurants. „Als jij je als chef-kok zorgen gaat maken over hobbykoks, moet je jezelf achter de oren krabben”, zegt hij in magazine.

Lees ook: Opmerkelijkste accomodaties Airbnb op een rij

Hij vergeet daarbij wellicht dat er hele volksstammen zijn die goedkoop uit eten gaan belangrijker vinden dan een houte cuisine maaltijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Uit eten bij je buurman thuis via Airdnd
Sluiten