Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 7 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Duitse school verbiedt hotpants en naveltruitjes

Een Duitse school heeft een verbod ingesteld voor strakke korte broekjes en naveltruitjes. Ook de hoge temperaturen van dit moment vormen volgens de schoolleiding niet een geldig excuus om deze “aanstootgevende kleding” aan te trekken. Na de invoering van de nieuwe regel is een discussie losgebarsten op social media, schrijft The Local.

De school in Horb-Altheim heeft ouders middels een brief op de hoogte gebracht van de nieuwe kledingvoorschriften. "Wij tolereren geen opwindende kleding op onze school", staat onder meer in de belerende brief. En: "Bij ons geldt de volgende regel: wie te uitdagende kleding draagt (bijvoorbeeld een naveltruitje of hotpants), krijgt van de school een groot T-shirt dat tot het einde van de dag aan blijft."

Lees ook: Cara Delevingne-billboard te sexy voor scholen

Nadat de nieuwe regels bekend werden gemaakt, werd het verbod even een trending topic op Twitter in Duitsland. Tegenstanders riepen massaal dat een school niet mag bepalen welke kleding te sexy is en dat er eerder iets mis is met de mensen die de kleding aanstotend vinden dan met de leerlingen die de broekjes en truitjes dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.