Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 1 apr 2015 / 07:32 uur

Nog steeds geen ov-chipkaart op Texel, Mansveld boos

Wie deze lente Texel bezoekt, heeft nog altijd niets aan de ov-chipkaart op het Waddeneiland. En onduidelijk is of dat in de zomer ook nog zo is.

De provincie Noord-Holland beloofde staatssecretaris Wilma Mansveld begin december dat het landelijke betaalmiddel voor het ov in ‘drie tot vier maanden’ weer zou worden geaccepteerd op Texel. Maar tot grote onvrede van de bewindsvrouw blijkt dit nog altijd niet te zijn geregeld.

Lees ook: Mansveld: OV-chipkaart zsm weer geldig op Texel

Mansveld noemde de wachttijd van enkele maanden indertijd al ‘geen fraaie oplossing’. Haar ministerie zat de provincie en gemeente de afgelopen maanden daarom flink op de huid om de belofte na te komen. „Ik vind het namelijk belangrijk dat de ov-chipkaart landelijk geldig is”, herhaalt ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Regels

Bij de staatssecretaris lijkt het geduld op te raken. Ze meldt ‘voornemens’ te zijn om gebruik te maken van de mogelijkheid om landelijke en lokale overheden strenge regels op te leggen voor het gebruik van de ov-chipkaart in hun vervoersgebieden. Dit kan betekenen dat overheden voor de rechter gesleept kunnen worden als de ov-chipkaart opzij wordt geschoven.

Op Texel werd vorig jaar de zogenoemde ‘Texelhopper’ geïntroduceerd. Een ritje met de bus, waarbij ook lokale taxibedrijven worden ingezet, moet een uur van te voren worden besteld en betaald met een app of via de website. Een rit kost standaard 3 euro.

Hoewel Connexxion elders in het land ook werkt met zogenoemde ‘eenheidstarieven’, schijnt Het Texelhopper-systeem niet eenvoudig naast de ov-chipkaart te kunnen bestaan. Ook vertraagt de wens van de provincie om de werking van de twee betaalmanieren naast elkaar nog eens in kaart te brengen de terugkeer van de ov-chipkaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog steeds geen ov-chipkaart op Texel, Mansveld boos
Sluiten