Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 20 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Eenzame ouderen koken omarecepten voor studenten

Altijd als je bij oma binnenstapte rook je het al: de aardappelen stonden op, de gehaktballen sisten ook al in de pan en voor het toetje waren de stoofperen al bijna klaar. Het was altijd heerlijk. Maar tegenwoordig hebben veel ouderen niemand meer om voor te koken.

Daarom bedacht zes studenten commerciële economie een tof concept: laat die eenzame ouderen lekker voor anderen koken. Het resultaat is een pop-up restaurantje in Rotterdam dat toepasselijk genoeg Oma’s Pop-up genoemd is.

Posted by Oma's Pop-up on Sunday, April 19, 2015

Omarecepten

De 80-jarige An Hendriks verloor haar man 20 jaar geleden. "Sindsdien zit ik om kwart voor zes in mijn eentje met mijn prakkie op schoot voor de televisie. Na een paar happen zit ik vol, zonder dat ik er iets van heb geproefd."

Maar nu staat ze in de keuken van Oma’s Pop-up. Ze doet wat ze eigenlijk het leukst vindt: voor anderen koken. “Ik ben een gezelschapsmens, maar wie moet ik uitnodigen? Alleen op woensdag komt mijn kleinzoon en dan vind ik het weer heerlijk om te koken”, vertelt ze aan het AD.

Posted by Oma's Pop-up on Sunday, April 19, 2015

Menu

Het menu bestaat dan wel uit typisch oma-eten, maar er zit wel een culinaire twist aan. Zo kunnen de ouderen en de studenten die er komen eten nog wat bijleren.

Op het menu staat voorlopig het volgende: vooraf tuinbonen-erwtenpathé met spek op zuurdesembrood, als hoofdgerecht oma’s gehaktbal en stamppot met verse kruiden en als toetje krijgen gasten Rotterdamse bluf van wijnsiroop. Voorlopig is Oma’s Pop-up alleen op zaterdag open. Reserveren kan hier.

Posted by Oma's Pop-up on Sunday, April 19, 2015

Posted by Oma's Pop-up on Sunday, April 19, 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.