Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 20 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

Sanne den Besten van ADAM opeens op West End

Sanne den Besten (23) uit (Amsterdam) heeft een rol op West End te pakken. Zij wordt vanaf 15 juni understudy Fantine in Les Misérables. En dat terwijl veel Nederlanders haar kennen als een van bandleden van ADAM, je weet wel, van die orgasmeclip. Maar ze is ook understudy van Anouk Maas, als Maria in The Sound of Music en was ook Ariël in Joop van den Endes The Little Mermaid.

Hoe gaat het na deze plotselinge stap?

Ik zit midden tussen de verhuisdozen nu. Ik vertrek al bijna voor een repetitiemaand.

Haasten

Hoe kom je zo plots in Les Mis?

Ik wilde wel eens audities in Londen en heb een agent gezocht. Lang verhaal, maar plotseling kon ik bij Les Misérables auditie doen. Ik had het superdruk met Adam en The Sound of Music, dus in het vliegtuig heb ik pas teksten geleerd. Toen kon ik het theater ook niet vinden en kwam net op tijd binnen hollen. Na drie rondes en werksessies was ik Fantine.

Uit je dak toen je werd gebeld?

Ik hoorde het een uur voor ik Maria moest spelen, in Alkmaar. Die agent begon gelijk over allemaal praktische zaken en ik ben vol adrenaline het podium op gegaan die avond. De hele cast van The Sound of Music was superblij. Het was nogal een gekke ontlading omdat ik op moest treden.

Geliefde

Was het moeilijk om nu halsoverkop naar Londen te vertrekken?

Nee, mijn geliefde woont er, dus ik hoef niet eens een huis te zoeken. Het is wel gek dat het allemaal zo snel gaat.

Je gaat een paar weken Carré met The Sound of Music missen…

Ach ja. We stonden er laatst ook een weekend, dus ik heb het meegemaakt. Maar hé, ik ben anderhalf jaar geleden afgestudeerd en sta op West End.

Lees ook: Van orgasmeclip tot realityshow.

Was spelen in Les Misérables een droom?

Nee, ik ben niet zo van de dromen. Als The Sound of Music of Les Mis op je pad komen, dan denk je wel ‘wat een geweldige klassieker’. Maar als droom had ik die rollen niet.

De musical draait in Londen komend najaar 30 jaar achter elkaar. Je komt vast in een groot feest terecht?

Ik weet op dit moment alleen dat het ‘een ding’ is. Wat er precies gaat gebeuren? Geen idee nog.

Na Young en Celinde

Na Na Young Jeon en Celinde Schoenmaker ben je al de derde Nederlandse Fantine in Londen. Heb je de dames tips gevraagd?

Na Young is een vriendin en zat bij mij op school. Ze heeft verteld over wat ze van je verwachten. Ik wil het graag een eigen rol maken natuurlijk, maar ik realiseer me ook dat de rol 29 jaar bestaat en is wat het is. Celinde is nu de huidige Fantine en woont in Londen. Het zal fijn zijn als ik haar kan appen bij praktische zaken.

Hoe moet het nu verder met de band Adam?

Dat gaat niet verder. Na het reality-programma van BNN-VARA is het gestopt. Nu gaan we met de meiden alleen nog uit eten. De omroep heeft ons als concept bedacht, maar ze hadden geen betere bij elkaar kunnen zetten. Het was een geweldige tijd.

In onderstaande clip zie je Sanne als Ariël in The Little Mermaid:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.