Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 18 jan 2015 / 09:15 uur

Israël wil Internationaal Strafhof boycotten

Israël probeert haar bondgenoten over te halen om te stoppen met of verminderen van bijdragen aan het Internationaal Strafhof (ICC) te Den Haag. De Joodse staat erkent het ICC niet en vreest te worden aangeklaagd nu de Palestijnse gebieden lid zijn geworden van het strafhof.

Het strafhof onderzoekt momenteel of het mogelijk is om Israël aan te klagen wegens mogelijke oorlogsmisdaden van Israël in Palestina. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman zei zondag dat hij ‘vrienden’ zoals Canada, Australië en Duitsland vraagt om ‘simpel te stoppen’ met hun financiële bijdrage aan het ICC. Het feit dat Israël het ICC niet erkent betekent overigens dat Israël de oordelen van het strafhof mag negeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Israël wil Internationaal Strafhof boycotten
Sluiten