Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 17 jan 2015 / 22:10 uur

Man overlijdt na drie dagen achter elkaar gamen

Een 32-jarige Taiwanees zou zijn overleden aan overmatig gamen. De man werd dood aangetroffen in een internetcafé na 72 uur aaneengesloten computerspelletjes te hebben gespeeld. Dat meldde Mirror Online.

Het is het tweede geval in twee weken waarbij iemand zou zijn overleden na een game-marathon in Taiwan. Artsen die zijn lichaam onderzochten hebben bevestigt dat de man inderdaad overleden is aan een plotselinge dood, ten gevolge van hartfalen, met als oorzaak het langdurige gamen.

Lees ook: Man vindt reddende engel op Facebook terug

Niet opgemerkt

De Taiwanees, genaamd Hsieh, was een vaste klant bij het internetcafé volgens een werknemer. “Hij speelde altijd dagen achter elkaar,” vertelde de werknemer aan de Taipei Times. Tussendoor zou hij “wegdommelen in zijn stoel, of met zijn hoofd op tafel rustend slapen.” Om deze reden werd niet meteen opgemerkt dat de man was overleden.

Toen de werknemer uiteindelijk ging kijken bij Hsieh, bleek dat hij niet meer ademde. De dood komt van de gamer komt net iets meer dan twee weken nadat een 38-jarige man dood werd gevonden in een internetcafe in Tapei op Nieuwjaarsdag.

‘Nonchalante houding’

Pas na het arriveren van de politie besefte de andere klanten dat er iemand was overleden. Volgens de werknemer zouden ze weinig interesse hebben getoond in de dood van hun mede-gamer en gingen ze gewoon door met het spelen van de spelletjes. "We waren erg verbaasd over hun nonchalante houding," aldus de werknemer.

Lees ook: Bizar: Autoband vliegt door voorruit

Volgens chef van de politie Weng Chun-neng hebben koude temperaturen en uitputting waarschijnlijk bijgedragen aan Hsieh’s ondergang, zo vertelde hij aan de Taipei Times.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man overlijdt na drie dagen achter elkaar gamen
Sluiten