Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Acteurs De Verleiders lanceren burgerinitiatief

Vijf acteurs hebben dinsdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door een burgerinitiatief gelanceerd. Het gaat om Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte van de succesvolle theaterreeks De Verleiders.

Het onderwerp van het initiatief is ‘de crisis als gevolg van geldschepping door private banken’. Tijdens de uitzending van DWDD is de website www.burgerinitiatiefonsgeld.nu online.

Tweede Kamer

Een burgerinitiatief is een voorstel dat een kiesgerechtigde, met ondersteuning van 40.000 handtekeningen, kan indienen om een bepaald onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te laten plaatsen. Deze actie is een initiatief van George van Houts, Ad Broere, Luuk de Waal Malefijt (namens Onsgeld.nu) en Geert Kimpen.

Lees ook: 4 sterrenrecensie De Verleiders door Metro.

De theaterproductie Door de bank genomen, geproduceerd door Bos Theaterproducties en geschreven door George van Houts, gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Middels sketches en monologen wordt door De Verleiders de invloed van de financiële wereld op onze maatschappij uiteengezet. Door de bank genomen is nog tot en met 31 maart te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.