Jasper Kars
Jasper Kars Good vibes 4 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Cristiano Ronaldo verkoopt Gouden Bal voor goed doel

Hij heeft er al vier gewonnen en wie weet voegt hij er binnenkort nog wel één aan toe. Wereldvoetballer van het jaar Cristiano Ronaldo deelt zijn prijzen echter graag. De Portugese sterspeler verkocht pas een Ballon d’Or (Gouden Bal), de prijs voor beste voetballer in een Europese competitie, voor maar liefst 600.000 euro tijdens een veiling voor het goede doel.

Indrukwekkende cijfers

De vedette, die bepaald niet krap bij kas zit met een geschat jaarsalaris van zo’n 32 miljoen euro, won de prestigieuze prijs in 2008 voor het eerst toen hij uitkwam voor Manchester United. Sinds hij voor Real Madrid speelt, won Ronaldo de Ballon d’Or nog eens drie keer: in 2013, 2014 en 2016. Dat maakt in totaal vier gouden ballen, indrukwekkende cijfers dus.

https://twitter.com/Football_tft/status/915447415204745216

Make-A-Wish

De niet altijd even geliefde Ronaldo doneerde de royale opbrengst van een van zijn vier gouden beeldjes, die uit 2013 om precies te zijn, voor de Make-A-Wish Foundation. Een mooie actie van de Portugese aanvoerder. De 32-jarige vedette verzocht specifiek om de single replica van het beeldje uit 2013 te laten veilen. Hij pinkte vier jaar geleden tijdens de ceremonie van deze gewilde award een traantje weg.

Naast Ronaldo droegen ook de managers van de twee grootmachten uit Manchester, José Mourinho en Pep Guardiola, hun steentje bij aan de veiling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.