Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dagelijks meer bewegen? 3 tips om dat makkelijk voor elkaar te krijgen

Nu de dagen warmer worden en we in steeds dunnere laagjes over straat gaan, is het extra belangrijk om lekker in je vel te zitten. Door dagelijks lekker te bewegen, geef je zowel je gezondheid als je mindset een boost. Geen zin om naar de sportschool te gaan? Met deze 3 tips blijf je tóch elke dag in beweging – en ga je dat nog leuk vinden ook.

Dat bewegen goed voor ons is, weten we allemaal wel, maar vind je dat lastig om dagelijks in je leven te verwerken? Geen nood. Met deze tips voorkom je dat je te veel stilzit en blijf je makkelijker in beweging gedurende de dag.

1. Dagelijks bewegen: pak de fiets

Nederland is een fietsland bij uitstek en daar mogen we trots op zijn! Eigenlijk geldt: pak elke dag de fiets. Of je nu je kinderen naar school brengt, naar je werk of studie gaat, boodschappen gaat doen, met vrienden afspreekt in de stad: waar mogelijk, ga fietsen.

Laat je niet tegenhouden door een regenbui, want tegenwoordig heb je extreem goede spullen om zowel jouzelf (hallo, hippe regenjas) als je spullen droog over te laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie waterdichte fietstas van Ortlieb? Van zadeltas tot stuurtas, dit mooie Duitse merk biedt uitstekende kwaliteit – met beproefde sluitingen en sterke verbindingen – zodat de inhoud van je tas 100% gegarandeerd droog blijft.

De fietstassen van Ortlieb zijn niet alleen waterdicht, maar ook nog eens mooi en functioneel. Foto: Ortlieb

2. Ga graven, wieden en planten

Tuinieren is bij uitstek een manier om lekker te bewegen en tegelijkertijd van de buitenlucht te genieten. Plantjes in de grond zetten, graven, wieden, snoeien zijn een ideale vorm van lichaamsbeweging waarbij je je spieren gebruikt en je flexibiliteit bevordert.

Heb je zelf geen tuin? Bied dan je diensten aan bij je oma, vrienden of collega’s. Ze zullen je dankbaar zijn, en jij hen: actief bezig zijn tussen bloemen en planten maakt je hoofd leeg en zen. Een tuin is nooit ‘af’, dus er valt altijd wat te doen.

3. Zet de muziek aan

Dansen verhoogt je hartslag, verbetert je balans en coördinatie en helpt je om calorieën te verbranden. Kortom: de perfecte work-out, en je wordt er ook nog eens vrolijk van. Je kunt het doen terwijl niemand kijkt: zet je favoriete muziek aan en ga bewegen in je woonkamer, slaapkamer of waar je maar wil.

Moeite om los te komen? Zet dan de muziek eens hard aan terwijl je gaat opruimen of schoonmaken. Dan ben je al in beweging, en grote kans dat de beat opzwepend werkt. Voordat je het weet sta je voor de spiegel te swingen met een bezemsteel als microfoon. Gooi alle remmingen weg en laat je gaan!

In samenwerking met Ortlieb