Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 9 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe betrouwbaar zijn cryptospecialisten?

De markt voor digitale activa is nog nieuw en het ontbreekt deze markt vooral aan onbetwistbare autoriteiten. Hysterie en wantrouwen zorgen voor extreme schommelingen in de waarde van cryptocurrency. Terwijl sommige mensen alles wat ze hebben verkopen om Bitcoins te bemachtigen, waarschuwen financiële professionals en De Nederlandsche Bank (DNB), de waakhond van de sector, voor de grote gevaren.

In Californië werd eerder dit jaar een zelfbenoemde ‘cryptocurrency consultant’ berecht, omdat hij miljoenen dollars van klanten had gestolen in een cryptocurrencyzwendel. Deze zogenaamde cryptospecialist gaf toe dat hij geld van cliënten had verduisterd, ter waarde van meer dan 20 miljoen dollar. Dit illustreert hoe oneerlijke mensen misbruik kunnen maken van nieuwelingen in een zich ontwikkelende en verwarrende markt.

Veel mensen noemen zichzelf crypto-experts of -specialisten, maar toch begrijpen ze niet altijd waar ze het over hebben. Of het nu gaat om een grote coin als Bitcoin, het kopen van de cryptomunt ripple of om een coin met een kleinere marketcap. Adviseurs, experts en specialisten variëren van internetgebruikers met een basisbegrip van cryptocurrencies tot industrie-experts met jarenlange ervaring in blockchain en digitale activa.

Hoe betrouwbaar zijn cryptospecialisten?

Het lijkt er echter op dat de bloeiende handel in cryptocurrencies blijvend is. Als je hulp nodig hebt om de ingewikkelde wereld van cryptocurrencies te begrijpen, kun je overwegen met een professional in zee te gaan. Maar hoe betrouwbaar zijn deze vermeende autoriteiten? En is hun raad jouw geld wel echt waard?

Onthoud dat jij zelf je beste financiële raadgever bent, dus informeer jezelf zo goed als je kunt voor je besluit ergens te investeren. Niemand zal ooit zo begaan zijn met je financiën als jijzelf, dus beginnen met wat zelfstudie is altijd een verstandige zet, waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Iemand inhuren om betrouwbaar, deskundig advies te geven is nu eenmaal een gok, want er is geen regelgeving of standaardisatie over wie zich cryptocurrency-consultant, adviseur of expert mag noemen. Jij en ik mogen onszelf dus ook cryptospecialist noemen. Je hebt pas je eerste cryptocurrency via Anycoin Direct of een andere broker gekocht en je kunt jezelf cryptospecialist noemen!

Fraude en hacking is een van de grootste zorgen voor investeerders in crypto. Dat is niet zonder reden: het aantal misdrijven met cryptocurrency is de afgelopen tijd sterk toegenomen.

Wees voorzichtig als je investeert in crypto

Ondanks het feit dat deskundigen verdeeld zijn over het onderwerp, is er een gemeenschappelijk thema: ga voorzichtig te werk en wees je bewust van je risicotolerantie en de toestand van je financiën. Bovendien beweren sommige deskundigen dat als je beleggingsportefeuille of je geestelijke gezondheid het niet aankan, cryptocurrency misschien niet geschikt voor je is.

Wees voorbereid, want investeren in iets nieuws heeft zijn eigen reeks uitdagingen. Als je geïnteresseerd bent, doe dan van tevoren wat onderzoek en investeer niet direct een groot bedrag.

Vraag advies aan mensen in je netwerk die ervaring hebben met het werken met crypto-experts. Voer vooral ook je eigen onderzoek uit. Geloof niet zomaar wat een ander zegt; doorgrond de risico’s van het werken met een cryptospecialist volledig voor je een keuze maakt.

 

In samenwerking met Anycoin Direct