Metro
Metro Geld & carrière 9 jan 2019 / 10:59 uur

Efteling zoekt machinist voor de stoomtrein

Ga jij het liefst één keer per week naar de Efteling en vind je het leuk om met de trein te reizen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Het pretpark is namelijk op zoek naar een machinist voor de stoomtrein, die iedere dag de bezoekers door het park vervoert.

Deze trein is een belangrijk onderdeel van het pretpark, en als machinist ben jij een belangrijk aanspreekpunt voor de bezoekers. Het is dus deels aan jou om de bezoekers de magische ervaring te geven waarvoor ze gekomen zijn.

De gasten een gezellige treinreis bezorgen

„De functie is natuurlijk bijzonder, maar de werkomgeving zeker ook. Je komt terecht in een wereld waarin wij de gasten willen betoveren. Ze komen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daar kun je als werknemer aan bijdragen” aldus een woordvoerder van de Efteling.

Je verantwoordelijkheden als machinist bestaan uit het opstarten en controleren van de trein voor het openen van het park. De gasten helpen bij het in- en uitstappen en er uiteraard voor zorgen dat de gasten een veilige en gezellige treinreis beleven.

„Onze voorkeur is dat de sollicitant vanuit huis binnen een uur in de Efteling kan zijn” aldus de woordvoerder. „Voor de functie is het handig als je geen last hebt van hoogtevrees of evenwichtsstoornissen, en natuurlijk moet je het leuk vinden moment de gasten af en toe een praatje te maken.” Het hebben van technisch inzicht is een voordeel, net als goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Droombaan?

Op basis van een 38-urige werkweek zal het salaris tussen 1849,95 en 2167,27 euro bedragen. Daar komt nog bij dat jij (en eventueel je gezin) een abonnement krijgt op de Efteling, en andere attractieparken.

Droombaan toch? Wij zeggen: solliciteer snel. Misschien maak jij dan in de toekomst wel deel uit van het team van 270 medewerkers die iedere dag klaar staan om de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Efteling zoekt machinist voor de stoomtrein
Sluiten