Metro en ANP
Metro en ANP Geld & carrière 27 aug 2018 / 14:50 uur

Willem-Alexander: ‘Mbo’ers laten Nederland draaien’

De zomervakantie is definitief voorbij voor een half miljoen studenten aan het mbo. Op maandag werd de start van het mbo-jaar 2018-2019 officieel ingeluid tijdens een bijeenkomst op het ROC Tilburg. En hier was niet de minste bij aanwezig. Niemand minder dan koning Willem-Alexander opende het nieuwe jaar en gaf een speech over het belang van het middelbaar beroepsonderwijs.

Nationaal belang

In zijn speech sprak Willem-Alexander over het grote belang van mbo’ers in Nederland. „Een half miljoen mbo-studenten gaan vanaf vandaag weer aan de slag. En dat is van nationaal belang", zei Willem-Alexander. Volgens de koning zijn het "de mbo’ers die Nederland laten draaien".

„Mbo’ers zorgen dat we een dak boven ons hoofd hebben en dat we droge voeten houden in de polder", somde Willem-Alexander op. „Ze ontwikkelen onze software en verkopen ons de hardware. Ze zijn de handen aan het bed, de voeten op het gaspedaal, de ogen en oren in de wijk. Ze leggen windparken aan, sturen robots aan, runnen restaurants en ontwerpen onze kleding. Ze knippen ons en vertellen ons vriendelijk dat moeilijk haar niet bestaat. Ze helpen ons om gezond en fit te blijven. En ze organiseren ook nog onze favoriete festivals."

Trots op mbo

Volgens de koning mogen mbo’ers dan ook trots zijn. "Want laat dit duidelijk zijn: wij hebben jullie keihard nodig." Willem-Alexander wenste aan het slot alle studenten, docenten en medewerkers "een fantastisch jaar" toe. "Nederland staat om vakvrouwen en vakmannen te springen. Dat moet aan het begin van dit nieuwe studiejaar toch een goed gevoel geven", besloot hij.

Het was de eerste keer dat een nieuw studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst werd ingeluid. De mbo-scholen willen er een traditie van maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Willem-Alexander: ‘Mbo’ers laten Nederland draaien’
Sluiten