Constance van Amstel
Constance van Amstel Geld & Carrière 28 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips bespaar je flink op je zomervakantie

Vakantiegeld opgemaakt aan een nieuwe keuken of op je spaarrekening gezet? Geen nood, de zomervakantie hoeft er met deze bespaartips echt niet minder om te zijn.

Vlieg doordeweeks

Het lijkt het makkelijkst om direct na je laatste werkdag op vrijdag hopla op zaterdag of zondag dat vliegtuig in te springen, maar beter wacht je tot na het weekend. Vluchten op maandag, dinsdag en woensdag blijken namelijk tot 25 procent goedkoper te zijn dan die op de andere dagen van de week. En geloof het of niet, maar ook boeken op dinsdag levert je lagere prijzen op.

Mijdt schoolvakanties

Het klinkt cliché, maar buiten de schoolvakanties om vliegen scheelt vaak aanzienlijk in de prijs van tickets én hotels. Mocht je ook maar een beetje in de gelegenheid zijn om die dagen te mijden, doe dat dan. De schoolvakanties zijn dit jaar van 7 juli tot 2 september. De meeste mensen met kinderen gaan in de vierde en vijfde week van de vakantie op reis, blijkt uit onderzoek van het CBS.

Boek op tijd

Een last-minute klinkt voordelig, maar is dat vaak niet echt. Boek je een ticket minder dan twee weken voorafgaand aan de vakantie, dan is de kans groot dat je 30 procent meer betaalt dan wanneer je in de periode ervoor had geboekt. Reisorganisatie Expedia zocht al eens uit dat 171 dagen van te voren boeken het allergoedkoopst is. Dan ben je nu wel al te laat voor de zomervakantie, maar onthoudt dit voor volgend jaar.

Ga voor een directe vlucht

Dit verraste ons ook, maar directe vluchten zijn over het algemeen goedkoper dan vluchten met tussenstops. De reden daarvoor is dat de meeste mensen liever rechtstreeks gaan, waardoor deze vluchten vaak tegen scherpere tarieven aangeboden worden. Dit geldt dan weer vooral voor vluchten die je ruim van te voren boekt.

Sla de pakketreizen niet over

Wie goedkoop uit wil zijn, is geneigd om pakketreizen over te slaan en vlucht, hotel en huurauto los te boeken. Maar wie een beetje luxe wil reizen, doet er goed aan de pakketreizen niet te skippen. Luxere hotels zouden namelijk liever niet in verband worden gebracht met stuntprijzen, maar in combinatie met een vlucht is hun prijs minder zichtbaar en gaan de kamers toch voor een prikkie weg.

Tel uit je winst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.