Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & Carrière 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Topman van ING gaat 50 procent meer verdienen

ING-topman Ralph Hamers moet iets heel goed hebben gedaan, want zijn salaris wordt met ruim 50 procent verhoogd. Daarmee gaat Hamers dit jaar meer dan 3 miljoen euro verdienen. Ter vergelijking: dat is ruim dertig keer zoveel als de gemiddelde ING-medewerker.

President-commissaris Jeroen van der Veer van ING zegt tegen het Financieele Dagblad dat Hamers volgens de raad van commissarissen veel te weinig verdiende ten opzichte van zijn collega’s bij Europese ondernemingen met dezelfde omvang, zoals Volkswagen en Ahold Delhaize. „Ralph Hamers is Eredivisie, maar werd Jupiler League betaald.”

Begrip

Van der Veer wil niet zeggen of Hamers gevraagd heeft om loonsverhoging of dat hij dit aangeboden heeft gekregen. De president-commissaris „hoopt op begrip” van zijn collega’s, die per 1 september een loonsverhoging van 1,7 procent gaan krijgen. „Ik kan me de emotionele reactie zeker voorstellen. Maar als je kampioen van Europa wilt worden, moet je dit wel doen”, zegt hij tegen het FD.

Deze loonsverhoging is uniek, want ING gaat hiermee in tegen de trend van versobering in de Nederlandse bancaire sector. Met de loonsverhoging wordt Hamers een van de best verdienende bankiers van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.