Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Geld & carrière 8 feb 2018 / 05:59 uur

Aantal Nederlandse cryptobeleggers flink toegenomen

Dat cryptomunten populair zijn, weten we. Maar hoe populair ze zijn, heeft onderzoeksbureau Kantar TNS berekend. Daaruit blijkt dat Nederland nu ruim 580.000 cryptobeleggers telt.

Het aantal beleggers is in een half jaar tijd meer dan verdrievoudigd. Waar er in augustus 2017 nog 135.000 huishoudens waren die cryptomunten in bezit hadden, zijn het nu al 490.000 huishoudens. 580.000 cryptobeleggers in totaal, aangezien er in sommige huishoudens meerdere mensen cryptomunten, zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum bezitten.

Koers rond de 8000 euro

Heel gelukkig zullen veel van die Nederlandse cryptobeleggers niet zijn met hun investering; bitcoin is sinds de piek in december van 20.000 dollar flink in waarde gedaald. De koers schommelt nu rond de 8.000 dollar.

De Nederlanders zijn volgens de peiling wel tamelijk voorzichtig en investeren veelal lage bedragen in cryptovaluta. Slechts een op de vier stopt er meer dan 1.000 euro in. Dat neemt niet weg dat de instapbedragen groeien. Een half jaar geleden stapte slechts 15 procent voor zo’n hoog bedrag in.

Jong

Cryptobeleggers zijn over het algemeen relatief jong, zo blijkt uit het onderzoek. Daarmee voldoen ze niet aan het profiel van de ‘klassieke’ aandelenbeleggers. Dat zijn namelijk veelal wat oudere mannen, aldus Kantar TNS.

Ook zijn meer bezitters van cryptomunten hoger opgeleid. Twee van de drie heeft een hbo-opleiding of hoger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal Nederlandse cryptobeleggers flink toegenomen
Sluiten