Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 feb 2018 / 05:39 uur

Aardbevingen Taiwan: 10 doden en honderden gewonden

Het dodental van de aardbeving op dinsdag in Taiwan is verder opgelopen tot tien. Tot nu toe zijn er 265 gewonden en worden nog 58 mensen vermist.

Sinds de eerste beving met een kracht van 6.4 dinsdag in het populaire toeristenoord Hualien zijn bijna 200 naschokken geteld. De zwaarste daarvan had een kracht van 5.7. Deskundigen van de Taiwanese regering verwachten dat ook de komende twee weken nog naschokken met een kracht tot 5.0 zullen voorkomen.

Paniek

Getuigen zagen mensen in paniek een gebouw uitrennen tijdens een van de vele naschokken. Veel mensen reageren nerveus en verblijven zoveel mogelijk in de open lucht. Ongeveer 40.000 huizen zitten door de aardbeving zonder stroom en water.

Aardbevingen Taiwan: 10 doden en honderden gewonden
Foto: ANP.

Het epicentrum van de aardbeving lag op 22 kilometer ten noordoosten van de populaire toeristenbestemming Hualien, aan de oostkust van Taiwan. Daar wonen circa honderdduizend mensen. De beving vond plaats op een diepte van 10,6 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aardbevingen Taiwan: 10 doden en honderden gewonden
Sluiten