Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & Carrière 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Meeste beleggers laten bitcoin links liggen’

Ondanks de recente hype rondom de bitcoin piekeren veel traditionele beleggers er niet over om hun geld te investeren in cryptomunten. Dat blijkt uit onderzoek van beleggingsplatform Binck onder 200.000 particuliere beleggers in Nederland. Zeven op de tien particuliere beleggers vinden zo’n investering te ingewikkeld, te risicovol of onbetrouwbaar.

Minder dan een vijfde gaf aan op dit moment in cryptomunten te investeren of dit te overwegen. Wel geeft 10 procent aan waarschijnlijk te laat te zijn, terwijl 2 procent juist alweer uitgestapt is.

‘Klassieke bubbel’

2017 kan worden gezien als het succesjaar van de bitcoin door een stijging van 1300 procent. Cryptomunt Ripple steeg zelfs 3600 procent. De enorme stijging van de cryptomunten ziet 60 procent van de ondervraagden als een ‘klassieke bubbel’. Slechts 5 procent denkt dat de waarde van de bitcoin verder gaat stijgen dit jaar. Ook ziet een meerderheid geen toekomst in de cryptomunt als vervanger van ons huidige geld.

Gevraagd naar de meest geschikte typering voor een belegging in cryptomunten geeft 36 procent aan dit ‘risicovol’ te vinden en nog eens 32 procent gebruikt te term ‘te mijden’. Volgens Binck kan een „gebrek aan kennis over cryptomunten” een reden zijn dat beleggers deze markt links laten liggen.

Bitcoinzeepbel

Meerdere bekende economen en beleidsmakers hebben al gewaarschuwd voor een bitcoinzeepbel. De koers is ook uitermate beweeglijk: maandag was de bitcoin nog meer dan 14.000 dollar waard, woensdagochtend noteerde de munt op zo’n 11.152 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.