Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Ambulance blij met auto’s A15 die aan de kant gaan

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid heeft via Twitter laten weten ontzettend blij te zijn met de manier waarop automobilisten op de A15 dinsdagavond reageerden op hun ziekenwagen met zwaailichten. „Dit is een schoolvoorbeeld van hoe het óók kan.”

File

De file die dinsdagavond op de A15 tussen Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam stond, bleek geen enkel probleem voor het ambulancepersoneel dat met spoed uit moest rukken voor een levensbedreigende situatie. De vluchtstrook kon niet gebruikt worden, aangezien deze tijdens de spits wordt gebruikt als spitsstrook. De enige optie was dus dat de auto’s allemaal aan de kant gingen voor de ambulance die met loeiende sirenes aan kwam rijden.

En dat deden ze: verpleegkundige Mike die in de ambulance zat, zag hoe weggebruikers hun auto aan de kant zetten om de ziekenwagen erdoor te laten. Hij plaatste een filmpje van het voorval op Twitter. Dat filmpje kan niet alleen van het ambulancepersoneel, maar ook van veel twitteraars op lof rekenen. Het filmpje werd tientallen keren geliket en gedeeld op Twitter.

Wat er precies voor melding is gemaakt, is niet bekend. Het filmpje werd tevens gedeeld door de VerkeersInformatieDienst (VID), die de weggebruikers een compliment maakten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.