Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 17 jan 2018 / 11:19 uur

Elrow krijgt eigen festival in Amsterdam

Goed nieuws voor fans van Elrow, het knotsgekke feestje dat oorspronkelijk uit Barcelona komt. Eerder waren er al edities van het feest op indoorlocaties in Nederland, maar nu krijgt het feest een heus festival op de NDSM-werf in Amsterdam. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

NDSM-Werf

Het festival gaat plaatsvinden op zaterdag 8 september onder de naam Elrow Town Festival. Iedereen is welkom op het knotsgekke feestje, waar niet voor niets het geldt: ‘Celebrate weirdness in all it’s amazing forms’. Wat het thema van het festival wordt, maakt de organisatie binnenkort via social media bekend.

Elrow

Ruim twintig dj’s zullen de line-up sieren. Op het festival wordt meestal techno, techhouse en house gedraaid.

Bont sprookje

Het bonte sprookje begint in 2010. Juan Arnau Jr en Cruz Arnau, de zesde generatie van entertainmentfamilie Arnau, hebben het plan om een klein feestje in Barcelona te organiseren. Het moet een speelplek voor volwassenen worden, een droomwereld vol surrealistische optredens, met kwalitatief goede dancemuziek.

Een sfeerimpressie van een editie van Elrow. / Elrow

Dat wordt het, en zodra de feesten in rap tempo omarmd worden door een steeds groter feestminnend publiek, ontstaat het idee om dit soort feesten overal ter wereld te geven. Party’s waarbij je het zo gek niet kunt bedenken of het is er of kan er: uitbundige confettiregens, trapeze-acts in de nok van de kunstig aangeklede ruimtes, straattheater van hoog niveau en vooral een kleurrijk publiek, dansend op de beats van top-dj’s.

Snelst groeiend

Zeven jaar later is elrow het snelst groeiende entertainmentconcept ter wereld. Er is een hoofdkantoor (het Rowhouse) in Barcelona en een steevast uitverkochte resident-avond in Amnesia, Ibiza. Inmiddels bestaat de elrow-Familie, want zo wordt het eventteam genoemd, uit meer dan 118 vaste medewerkers, terwijl er op locatie nog eens 350 man aan het werk zijn.

Een sfeerimpressie van Elrow. / Elrow

Er zijn themafeesten gegeven van Barcelona tot Bristol, van Shanghai tot Kaapstad en van New York tot Mumbai; 250 events in meer dan vijftig verschillende steden. Een greep uit de vele thema’s: Far Rowest (denk Western, Lucky Luke en bankrovers), Rowllywood (feesten in de set van een Bollywood-film, inclusief de Taj Mahal) en Sambowdromo do Brasil; de fameuze Braziliaanse straatfeesten, maar dan in jungle-omgeving.

Alleen vorig jaar al werden er 105 shows gegeven, in 24 landen. De shows en de twee festivals trokken wereldwijd 1,8 miljoen bezoekers, waarover in totaal 25 ton aan confetti werd uitgestrooid. Amsterdam is de derde stad ter wereld waar het elrow Town Festival neerstrijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elrow krijgt eigen festival in Amsterdam
Sluiten