Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & carrière 31 jan 2018

‘Concentratie in koffietent vaak hoger dan op werk’

Een goudvis heeft over het algemeen een betere aandachtsboog dan de mens. Onze spanningsboog is gemiddeld acht seconden, de gemiddelde goudvis kan zich negen seconden concentreren.

Hoe dat komt? Lawaai is een van de grootste boosdoeners, blijkt uit onderzoek van Harvard Business Review. Zeker in de welbekende kantoortuinen waar soms honderden medewerkers tegelijk zich in het zweet werken, is de concentratie af en toe ver te zoeken. Een bellende collega en constant geroezemoes in combinatie met een slechte akoestiek leidt ons het meest af.

'Concentratie in koffietent vaak hoger dan op werk'
Een kantoortuin. Foto: Unsplash.

Koffietentje

Hoe je je productiviteit kunt verhogen? Door regelmatig in een koffietentje te werken, aldus de onderzoekers. Hoewel het in een koffietentje ook rumoerig kan zijn, vinden we de informatie die besproken wordt, vaak minder interessant. Dat zorgt ervoor dat we ons veel minder snel laten meeslepen in een gesprek. Het gevolg: we kunnen ons beter concentreren.

Daarnaast is een beetje lawaai ook niet erg: het zorgt ervoor dat we ons best doen om ons te concentreren. Dat zorgt voor een langere en betere focus. Misschien morgen maar in een koffietentje aan de slag?

'Concentratie in koffietent vaak hoger dan op werk'
Koffietentje. Foto: Unsplash.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Concentratie in koffietent vaak hoger dan op werk’
Sluiten