Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig dat van baan schoot misschien bibliotheek

Het Turkse vliegtuig van Pegasus Airlines dat twee weken geleden met 162 passagiers en zes bemanningsleden aan boord van de baan schoot bij Trabzon, wordt wellicht omgetoverd tot een bibliotheek.

Het vliegtuig bleef na het ongeluk dagen liggen op de plaats waar het ongeluk gebeurde, langs de landingsbaan vlakbij het turquoise water van de Zwarte Zee. Uiteindelijk is het vliegtuig weggehaald, maar het was nog onduidelijk wat ermee zou gebeuren. Daar is nu dus een oplossing voor gekomen.

Gratis boeken

Volgens Architectural Digest heeft de burgemeester van Trabzon, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, recentelijk een aanvraag gedaan bij Pegasus Airlines om het vliegtuig cadeau te doen aan de stad, zodat het herbruikt kan worden als een openbare bibliotheek. Inwoners van de stad in het noordoosten van Turkije klagen namelijk al langer dat zij vinden dat ze niet genoeg toegang hebben tot gratis boeken.

Het vliegtuig zal absoluut niet de grootste bieb van het land worden, maar kan er dus wel voor zorgen dat een deel van de wensen van de lokale bevolking wordt ingewilligd.

Op dit moment is er nog geen definitief antwoord gegeven vanuit Pegasus of de burgemeester of het plan echt door gaat, noch waar de bibliotheek dan in stad zou staan. Eén ding is echter zeker: mocht dit de eindbestemming van de Boeing 737-800 worden, dan is dat de beste happy ending die dit vliegtuig kon krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.