Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & Carrière 10 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste flexplekken van Nederland

Een voordeel van flexwerken is dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je aan de slag gaat. Maar waar moet je dan naartoe?

Over die vraag heeft een geselecteerd team van testers, bestaande uit ondernemers, journalisten en bloggers, zich de afgelopen tijd gebogen. En wat blijkt? De beste flexplek van Nederland is Tribes Amstel in Amsterdam. In de categorie ‘horeca’ won het Volkshotel in Amsterdam en in de categorie ‘lokaal’ won LAB55 in Apeldoorn.

Een kopje koffie

De juryleden reisden het hele land door om tientallen locaties te testen. Ze checkten of de locatie dicht bij een station zit, of er meetingrooms zijn en of je daarvoor moet reserveren en wat je moet betalen voor een goed kopje koffie.

„Steeds meer mensen hebben geen vaste werkplek meer”, zegt Rodney Voogel, initiatiefnemer van de Nationale Flexplek Test. „Met deze test helpen we zelfstandige professionals efficiënt te werken, door te laten zien dat er in heel Nederland locaties zijn waar je met een gerust hart je laptop open kan klappen.”

Inspirerende werkplek

Waarom deze locaties als beste uit de test kwamen? Tribes Amstel won vanwege het vriendelijke en behulpzame personeel, de goede bereikbaarheid en het voldoende aantal werkplekken om geconcentreerd te kunnen werken. Het Volkshotel in Amsterdam ontving de prijs vanwege de combinatie van het vriendelijk personeel, de goede koffie en een fijne werkplek met rustig geroezemoes op de achtergrond. LAB55 in Apeldoorn is beoordeeld als beste lokale flexplek vanwege „de inspirerende flexplek waar creatieve professionals bijeenkomen om te werken en om elkaar te versterken”, aldus jurylid Anke Horstman.

Verder blijkt dat de kwaliteit van de wifi bij 80 procent van de geteste flexplekken veilig en snel is, dat in ruim 96 procent van de geteste flexplekken de koffie uitstekend is en dat flexplekken steeds vaker het accent leggen op duurzaamheid en gezondheid. Wij weten wel waar we voortaan naartoe gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.