Merel Driessen
Merel Driessen Geld & carrière 30 nov 2017

De slechtste excuses om je ziek te melden

Veertig procent van de Amerikaanse werknemers heeft zichzelf het afgelopen jaar weleens ziek gemeld, terwijl deze groep dat helemaal niet was. Ongeveer hetzelfde percentage werkgevers betrapte weleens een werknemer via social media erop te liegen over het ziek zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse carrièrewebsite CareerBuilder.

Je hebt vast en zeker weleens een dag gehad dat je totaal geen zin had in werk je jezelf ziek meldde. En dan ben je niet de enige, blijkt uit het onderzoek van CareerBuilder. Maar pas wel op met bijvoorbeeld social media op dat soort dagen. 26 procent van de werkgevers die erachter kwam dat een werknemer loog over het ziek zijn, ontsloeg diegene.

‘De hond heeft mijn autosleutels ingeslikt’

CareerBuilder hield een online enquête onder ruim 2200 HR-managers en bijna 3700 fulltime werknemers. Bijna 30 procent van de werknemers is weleens met bijvoorbeeld griep of koorts naar het werk gegaan om een ziektedag te besparen voor als deze groep een keer geen puf had voor werk. CareerBuilder vroeg aan de werknemers wat voor excuus ze hun werkgever gaven om een ziektedag op te nemen als ze helemaal niet ziek waren. En daar kwamen een paar opvallende gevallen uit:

  • „Er zat een beer in mijn tuin en ik durfde niet naar buiten te gaan”
  • „Ik heb mijn hand verwond doordat mijn telefoon is geëxplodeerd.”
  • „Ik heb mijn arm gebroken doordat ik met een vrouwelijke bodybuilder heb geworsteld.”
  • „Mijn uniform past niet meer omdat ik te dik ben geworden.”
  • „Mijn hond heeft mijn autosleutels ingeslikt en ik wacht totdat ze er weer uit komen.”

Wat voor excuus heb jij weleens gebruikt om jezelf ziek te melden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De slechtste excuses om je ziek te melden
Sluiten