Fit&Gezond

Dronken yoga is een ding: alcohol maakt je flexibel

Dronken yoga is een ding: alcohol maakt je flexibel

Na een paar wijn kom je eenvoudiger in die lastige pose Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

14 NOV 2017

Het lijkt een vreemde combinatie, yoga en alcohol. Maar volgens een New Yorkse yoga-instructrice kun je er juist veel baat bij hebben. Daarom organiseert ze speciale ‘tipsy yoga’ lessen.

Lerares Eli Walker geeft de lessen in een ruimte waar ook een open bar te vinden is. Je mag hier zoveel wijntjes drinken als je wilt, maar het is wel de bedoeling dat je ook meedoet aan de yogales.

Walker begon met de les omdat ze merkte dat mensen in haar omgeving wel geïnteresseerd waren in yoga, maar zichzelf niet flexibel genoeg vonden. „Ik zou heel graag yoga proberen, maar ik doe het niet omdat ik niet flexibel ben of bang ben dat het er stom uitziet. Het leek mij wel leuk om van yoga een soort feestje te maken. Ik heb er een spel van gemaakt en hoop dat mensen zich er zo minder ongemakkelijk bij voelen”, aldus Walker volgens de New York Post.

Een glaasje op

Maar de alcohol heeft meer goede effecten op de les. Volgens Walker wurm je je gemakkelijker in die lastige pose als je een glaasje op hebt. „Een van mijn studenten zei dat hij zijn tenen normaal gesproken niet kan aanraken, maar als hij dronken yoga doet, lukt dat wel.”

Walker is overigens niet de eerste die de combinatie van yoga en alcohol op waarde weet te schatten. Zo worden er in Duitsland reizen georganiseerd onder het mom 'bier yoga'.


Views

400+

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid

Een slechte relatie beschadigt je gezondheid. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

19 JUL 2018

Een verhitte discussie met je lief kan natuurlijk altijd voorkomen, maar het is beter om hier geen gewoonte van te maken. Discussies hebben namelijk een negatieve invloed op de gezondheid, en impact is het grootst bij mannen.

Dat blijkt uit onderzoek gepresenteerd op de ‘International Association for Relationship Research’-conferentie in de Amerikaanse staat Colorado.

Het onderzoek


Views

1k+

Likeability of 5

Dit doet blowen écht met je nachtrust

Een blowtje voor het slapengaan kán in sommige gevallen helpen. Beeld: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

19 SEP 2017

Ben je een slechte slaper en ben je ervan overtuigd dat een blowtje voor het slapengaan een goed idee is? De University of Michigan heeft er eindelijk onderzoek naar gedaan. Is het eigenlijk een goed idee om te rekenen op wiet voor een goede nachtrust?

De onderzoekers lieten 98 blowers een sportarmband dragen. Ze moesten slaapdagboeken bijhouden én wiet roken zoals ze dat normaal ook deden. Het goede nieuws is dat ze inderdaad een stuk dieper sliepen, maar je mentale gesteldheid heeft daar een enorme invloed op.

Elke dag geen goed idee


like
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avatar

Views

2k+

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je
Likeability of 5

Onderzoek wijst uit: scheten snuiven is goed voor je

Een van de stoffen die scheten laat stinken blijkt bijzonder goed voor je.

Foto van 'Imre Himmelbauer'

27 OKT 2017

Je hebt zo nu en dan een moment dat je heel graag een scheet wilt inhouden, maar dat het gewoon niet lukt. Of je nu bij je partner in bed ligt of in gezelschap zit, op sommige momenten wil je gewoon niet dat je zo'n welbekende stinkbom laat ontploffen. Nu blijkt echter dat mensen je juist dankbaar moeten zijn als ze van jouw geur mogen 'genieten'.

Uit onderzoek van de universiteit van Exeter blijkt namelijk dat waterstofsulfide, een van de stoffen die scheten hun kenmerkende geur geven, verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft. De eerdergenoemde universiteit noemt het zelfs een 'Healthcare hero', een gezondheidszorgheld. De stof zou namelijk in de toekomst belangrijk kunnen zijn in bepaalde therapieën.

Kanker


like
user_902314d98c48d4f484ccaf4fd3f34e26e26df12d_avatar

Views

2k+

Likeability of 5

Nieuw onderzoek: je valt af door in de zon te liggen

Foto van 'Rosan de Vos'

2 FEB 2018

Heb je nu al stress voor de vakantie omdat je er deze winter een paar kilo's bij hebt gegeten? Geen zorgen, want na regen komt zonneschijn: uit onderzoek blijkt namelijk dat je afvalt door de stralen van de zon.

Hoe dan?

Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Canada hebben ontdekt dat vetcellen krimpen door zonnestralen. Goed nieuws, want als je toch een hekel hebt aan de sportschool, is het een prima excuus om alvast een (extra) vakantie te boeken.


lol
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

800+