Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 6 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Vette bek halen? In Guilty Pleasures van 24Kitchen mag alles: ‘Die zak gaat léég’

Het tankstation langs de snelweg tóch niet kunnen weerstaan voor die dikke gehaktstaf (de zachte variant!, niet die droge harde) die je door een dot mayo haalt… Ken jij ook zulke guilty pleasures? Kijk dan deze maand naar het gelijknamige programma van 24 Kitchen. Daarin gaan BN’ers likkebaardend voor de bijl.

Dat woordje ‘ook’ slaat natuurlijk op de Metro-verslaggever die zich vol schaamte én verlangen nog weleens laat verleiden om bij het tankstation de weg af te gaan. Geen grotere teleurstelling als die gortdroge harde variant van de gehaktstaaf in het ranzige warmhoudvakje ligt. Voor wat minder schaamte keek Metro voor tv-rubriek Blik op de Buis daarom Guilty Pleasures. Twintig bekende Nederlanders laten daarin zien dat zij stiekem ook wel van een vette bek houden. Maar ach, iedereen heeft toch wel iets waardoor het water je in de mond loopt?

Guilty Pleasures worden natuurlijk ook gemaakt

Tot en met eind juni zie je Guilty Pleasures op elke werkdag onder leiding van chef-kok Perry de Man. Deze nogal drukke en vrolijke koken- en bakkenspecialist ontfutselt de eetgeheimen van deze BN’ers en maakt het gerechtje ook (samen). Dat levert meestal een net wat gezondere guilty pleasure op, in ieder geval anders dan de gast gewend is. Ondertussen keuvelt gezelligheidsdier Perry met zijn tijdelijke en kwijlende metgezel in de keuken over het leven en wat hen zoal bezighoudt.

De guilty pleasures die je tijdens die tweede seizoen zal voor de kiezen krijgt? Suck-worstjes. Progres-taart. ‘Hollandse’ babi pangang. Zo’n lekkere vette bamischijf. Shoarma-pita kaas. Cheesecake met caramelsaus… en ga zo maar door. Mag jij raden (zie kader) bij wie deze guilty pleasures thuis- en vooral in de mond horen.

Guilty Pleasures 24Kitchen Glen Faria Perry de Man
Chef-kok Perry de Man met Glen Faria. Foto: 24Kitchen

Geen guilty pleasures, ‘maar de momenten’

Metro bekeek drie afleveringen (ze duren 25 minuten), waaronder die van de aftrap gisteravond. Muzikant Glen Faria was de eerste Guilty Pleasures-gast van Perry de Man. „De mijne kun je midden in de nacht bij een tankstation (daar is ie weer, red.) halen”, zegt Faria. „Dan ben ik op m’n slechtst.” Wat zijn hersenen en maag vragen, is dan z’n onvermijdelijke broodjes kaassoufflé. De zanger en liedjesschrijver voelt zich vooral guilty als hij om 5 uur ‘s nachts zo’n slap ding in z’n mond staat te proppen en hij wordt herkend. „Dat is niet goed, hoor.”

Natuurlijk komt die kaassoufflé op dat iets te oude broodje uit de vriezer. Perry de Man maakt het tenminste nog vers. Glen Faria geniet op en top, maar eigenlijk gaat het hem niet eens om dat druipende souffleetje: „Het gaat om het moment.”

Guilty Pleasures 24Kitchen Eddy Zoey Perry de Man
Perry de Man en Eddy Zoey. Foto: 24Kitchen

Weg met die noedels

Talloze guilty pleasures-momenten heeft tv-maker en -presentator Eddy Zoey (volgens de kok ‘een legend’). Zoey, die morgenavond te op 24Kitchen te zien is, noemt zijn eigen guilty pleasure ‘weird’. Het gaat namelijk om Yum Yum-kruiden, die je normaal gesproken in de kleine zakjes bij de noedels vindt. Noedelsoep, dat vindt hij maar niks. „Die noedels smijt ie gewoon weg”, constateert Perry de Man. Zoey eet de kruiden veel liever met aardappelen of rijst. „Ik neem het dan in zo’n warmhoudcontainertje mee naar de redactie van RTL Boulevard.”

De chef-kok maakt er met behulp van zijn ‘slachtoffer’ een „soort pastaatje van”, waarbij ook diverse groenten worden gewokt. Dat klinkt gezonder dan een andere guilty pleasure die Eddy Zoey heeft, namelijk truffel-pepernoten. „Als ik daar een zak van heb… die gaat echt léég.”

Guily Pleasures 24Kitchen Perry de Man Fresia Cousino Arias
Perry de Man aan de slag met Fresia Cousiño Arias. Foto: 24Kitchen

‘Niet echt guilty’

24Kitchen stond ook de Guilty Pleasures-aflevering met Fresia Cousiño Arias alvast af, die op 15 juni te zien is. Zij vroeg zich af of chef-kok De Man als sportleek eigenlijk wel wist dat zij voetbalverslaggeefster bij ESPN is. Nou nee. „Ik moest haar eerlijk gezegd even googelen.” Arias is half-Chileen, dus met haar guilty pleasure wist de kok veel meer raad. Dat is namelijk de churrasco. Arias: „De meeste mensen krijgen uit school onder de middag een bammetje. Mijn vader maakte altijd churrasco Chileno, dat is eigenlijk een steak-sandwich.” Maar dan niet zo’n taaie als de Nederlandse variant, voegt de sportvrouw onmiddellijk toe.

Fresia Cousiño Arias heeft een stuk of veertien guilty pleasures trouwens. Dus ‘flikkert’ De Man er voor haar gerecht zoveel mogelijk bij elkaar. Casavachips en sla – die hadden we als guilty pleasure nog nooit gehoord – mogen daarom absoluut niet ontbreken. „Niet echt guilty hè?”, constateert Arias. Veel Nederlanders zullen dat ‘goede vlees’ wat voor haar als dame met Chileens bloed een echte pleasure is, veel meer guilty vinden.

De tweede aflevering van Guilty Pleasures op 24Kitchen is vandaag om 18.00 uur te zien (kipnuggets van Shirma Rouse).

Blik Buis illustratie
Illustratie: Metro

Aantal blikken uit 5: 3

De guilty pleasures zijn niet heel speciaal (op de Metro-redactie had iemand het over een frikandel met saus en discodip). Leuk is het programma wel, zowel het format als de kok als de gasten. Helaas vindt doorgaans slechts een zielig hoopje tv-kijkers de weg naar 24Kitchen. Maar goed, Metro heeft de tip in elk geval gegeven.

Huisdieren als een varken, naaktslak en naaktkatten op tv: ‘Het is m’n kindje, m’n alles’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.