Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Eten & drinken 6 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Een cocktail met pizzasmaak? Deze bar maakt drankjes gebaseerd op gerechten

Geniet jij van cocktail-klassiekers als mojito, pina colada of een gin tonic? Wellicht zul je dan ook enthousiast worden van deze variant: een pizza-cocktail! Déze cocktailbar heeft een rits aan drankjes op de kaart staan die zijn gebaseerd op heuse gerechten.

Ge√Įnteresseerd? Dan zul je wel de Atlantische Oceaan moeten oversteken naar New York. Desalniettemin hebben zij een opvallende cocktailkaart.

Drankje moet ‘drinkbare maaltijd’ voorstellen

De cocktailbar/kip-tent bevindt zich in de Lower East Side van New York en draagt de naam Double Chicken Please. Onlangs heeft de horecazaak de nummer √©√©n van Noord-Amerika’s 50 Best Bars van 2023 ingenomen. Dat mag dus wat beloven. In de achterkamer van de zaak wordt het pas √©cht funky. Elk drankje moet namelijk een drinkbare maaltijd voorstellen. Zelf aan de slag gaan met cocktails kan natuurlijk ook. Hier biedt Metro inspiratie.

De onderscheidingen werden afgelopen week bekend gemaakt, schrijft CNN. De leuke benadering van drankjes omvat op maaltijden ge√Įnspireerde cocktails zoals de op whisky gebaseerde ‘Waldorf salade’ en de op rum gebaseerde ‘Mango Sticky Rice’. Maar ook drankjes die ge√Įnspireerd zijn op ‘French Toast’ (waarbij je wodka, geroosterde gerst, brioche, kokosmelk en ei met ahornsiroop drinkt) of Japanse ‘Cold Noodle’, die bestaat uit witte rum, ananas, komkommer, kokosnoot, limoen, sesamolie, staan op de kaart.

Cold Pizza-cocktail

Dan is er natuurlijk nog de wonderlijk bizarre cocktail ‘Cold Pizza’, met de onwaarschijnlijke ingredi√ęnten Parmigiano Reggiano, tequila, tomaat, basilicum, honing, eiwit en verbrande toast. Alsof je dus vloeibare pizza drinkt (of eet) met alcohol. Smullen!

Welke fabels en mythes over gezondheid en eten kloppen? Drie deskundigen geven antwoord

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox ūüĆź

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.