Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Eten & drinken 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is Wereld Pastadag! 4x bijzondere pasta’s die je wilt proberen

Het is Wereld Pastadag! Tuurlijk, dan kunnen we vanavond wel weer pasta pesto gaan maken, maar dat kennen we intussen wel. Daarom deelt Metro vier bijzondere pasta’s die het proberen waard zijn op deze speciale dag.

Wereld Pastadag is ontstaan in 1995, tijdens een congres voor pastaproducten in de Italiaanse hoofdstad Rome.

4 x bijzondere pasta’s die je moet uitproberen

Ooit wel eens vodka in je pasta gedaan? Of een geprakte kroket?

1. TikTok pasta

Niet alleen grappige video’s of bekende dansjes gaan viraal op TikTok, maar ook recepten kunnen de hele wereld overgaan. En afgelopen jaar was er één recept dat helemaal ontplofte: gebakken feta pasta. Het was zelfs zo dat toen het in 2019 voor het eerst viraal ging, dankzij een Finse foodblogger, de voorraad feta in Finland compleet uitverkocht raakte.

@feelgoodfoodie Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes ♬ original sound – Feel Good Foodie

Het belangrijkste dat je namelijk nodig hebt voor deze pasta is uiteraard feta. Met pasta en cherrytomaatjes kom je ook al een heel eind, maar maak het recept vooral net wat spannender met je eigen aanvullingen.

2. Gigi Hadid’s vodka pasta

Je weet wel wanneer je een lekker recept ziet, maar de ingrediënten er allemaal nét niet voor in huis hebt? Daar had model Gigi Hadid ook last van en daarom wisselde ze wat ingrediënten om met dat wat ze wel in huis had. En wat krijg je dan? Een pasta met naast onder andere Parmigiano Reggiano en knoflook, ook een paar druppels wodka er in: Penne à la Vodka.

3. Kroket pasta

Ja, je leest het goed. Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar ook deze pasta heeft het voor elkaar gekregen om overal op Instagram en TikTok terecht te komen. Nadat Youtuber Sophie Ousri (23) een foto deelde van een geprakte kroket gemengd in haar pasta (meer dan dat is het ook niet), wilde iedereen het uitproberen.

@aluca.boumaTik tok made me try. Pasta met kroket.♬ Myself – Bazzi


De reacties zijn over het algemeen nog positief ook. Daarbij was het begin deze maand Nationale Krokettendag, dus mocht je dat vergeten zijn dan is dit het perfecte excuus om deze bijzondere pasta uit te proberen.

4. Nutella pasta

Vergeet de pasta pesto, de kroketten-pasta en de gebakken feta, het is tijd voor een dessert. Er bestaat namelijk spaghetti gemaakt van Nutella en als dát niet het perfecte nagerecht (of lunch of diner) is, dan weet ik het ook niet meer.

Het is letterlijk spaghetti gemaakt van Nutella, overgoten met Nutellasaus en vaak afgemaakt met chocoladesnippers, fruit, munt of marshmallows. Als je geen zin hebt om sliertjes te maken van de chocoladepasta, kan je natuurlijk ook gewoon simpelweg pasta koken en de Nutella eroverheen gieten. Eet smakelijk!

Is koffie echt zo slecht voor je slaap? Een neurofysioloog geeft antwoord

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het is Wereld Pastadag! 4x bijzondere pasta’s die je wilt proberen
Sluiten