Amarins de Boer
Amarins de Boer Eten & drinken 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Tompouce-liefhebbers opgelet: Hema komt met Tompouce-bier

‘Jullie dachten dat het een 1 aprilgrap was?’, staat er op de doos van het pakketje dat vanmiddag op de Metro-redactie binnenkwam. Hema en brouwer Lowlander kondigden een kleine maand geleden ‘Tompouce-bier’ aan. 1 april, dachten velen. Niet dus.

Eerst krijgt Hema aandacht voor de grap, nu opnieuw omdat het toch écht waar blijkt. Want ja, je leest het goed: Hema komt met speciaal Tompouce-bier. Het warenhuis heeft daarvoor de handen ineengeslagen met bierbrouwer Lowlander. Metro proefde alvast voor.

Hema en Lowlander lanceren Tompouce-bier

Denk je aan dat roze typische Hema-gebakje, dan denk je aan zoet. Maar zo smaakt het drankje allerminst. Het heeft een frisse, romige smaak, maar verder is het vooral de biersmaak die overheerst. Je moet de tompouce er dus zelf een beetje bij bedenken. Maar dat is misschien ook maar beter.

Het bier, „een milkshake-style blond bier” zoals Hema het noemt, is gebrouwen met vanille en framboos. „Een zomerse smaaksensatie.” Het blikje draagt daar zeker aan bij: het drankje zit verpakt in een vrolijk, (uiteraard) roze, blikje.

‘Perfecte recept’

Er waren heel wat pogingen nodig voordat het „perfecte recept” werd gevonden, zegt David Cooke, Food-directeur bij Hema. Het is een drankje geworden met „zoete, vanille en romige tonen van onze beroemde tompouce. Deze is gecombineerd met een milkshake-style blond bier.”

De Amsterdamse bierbrouwerij Lowlander heeft op zijn beurt kruiden, specerijen en fruit toegevoegd aan het brouwproces. „De framboos geeft het bier een subtiel zoetje en een hint van fris fruit. De vanille draagt weer mooi bij aan de zachte, romige afdronk”, zo staat in het bijgevoegde persbericht. „De perfecte manier om van een tompouce te genieten zonder je vingers vies te maken.”

Tompouce Ale in beperkte oplage

Het ‘limited edition’ drankje kun je vanaf morgen vinden in de Hema-schappen. Prijs: 2,50 euro. Volgens het warenhuis moet je er vanwege de beperkte oplage snel bij zijn. „Zeker als je ‘m ook op Koningsdag koud wil hebben staan.”

HEMA introduceert OokWorst: hun iconische rookworst, maar dan vega

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.