Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 22 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Wat eten we vandaag? Lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt

Een bordje vol kleur: dat is nog een understatement als je naar deze lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt kijkt. Lekker, toch? Serveer er wat Turks brood bij of een eenvoudige (rijst)salade en je zit helemaal gebakken.

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel lamskruiden
  • Kneepje citroensap
  • Zout & Peper

Voor erbij

  • Handje verse munt, fijngehakt
  • Zeste van 1 citroen
  • Pitjes van een halve granaatappel
  • 200 gram labneh of volle yoghurt
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd
  • Scheutje extra vierge olijfolie (of citroenolie)

Optioneel

  • Turks brood, voor erbij

De labneh vonden wij bij de Turkse supermarkt, maar ook Albert Heijn heeft het tegenwoordig in zijn assortiment. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd zelf labneh maken of het eventueel vervangen door volle Griekse yoghurt.

recept
lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt Foto: Culy

Zo maak je de lamsgehaktballetjes

Doe de ingrediënten voor het lamsgehakt in een grote kom en kneed goed. Rol er lamsgehaktballetjes ter grootte van een pingpongballetje van.

Bak de balletjes aan in een laagje boter.

Spreid de labneh (of yoghurt) met een eetlepel of spatel uit op een groot bord en schik er de lamsgehaktballetjes op.

Strooi er vervolgens de granaatappelpitjes, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte citroenschil en de verse munt op.

Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie (of citroenolie).

Serveer eventueel met Turks brood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.