Kasper Hermans
Kasper Hermans Eten & drinken 5 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoera! Pure chocola is goed voor je

Goed nieuws voor liefhebbers van chocola. Het is namelijk niet zo ongezond als soms beweerd wordt. Pure chcocola – meer dan zeventig procent puur – is zo slecht nog niet.

Die chocola zit namelijk vol met flavanolen, een type antioxidanten. Dit zorgt er onder andere voor dat je stressniveau daalt en het werkt ook nog ontstekingsremmend.

Kleine reepjes

De ontdekkers hiervan vinden we op de Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre. Lee S. Berk is de hoofdonderzoeker. ,,Jarenlang hebben we gekeken naar het effect van suiker in chocolade. Hoe meer suiker, hoe gelukkiger je er van wordt. Dit is de eerste keer dat we kleine reepjes met een hoog cacaopercentage onder de loep hebben genomen."

Overigens hebben flavanolen nog een goede werking, zo bleek eerder dit jaar al uit een studie. Ze verwijden namelijk de bloedvaten, iets dat vooral voor ouderen belangrijk is. Dit verlaagt namelijk de kans op cardiovasculaire aandoeningen en overgewicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.