Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2018 / 06:45 uur

Vrouw zwaargewond na ongeluk kartbaan Walibi

Wie in de meivakantie wil gaan karten, kan daarvoor voorlopig niet terecht in pretpark Walibi in Flevoland. De kartattractie Red Bull Kart Fight Exhibition Track is voorlopig gesloten nadat er zaterdag iemand ernstig gewond is geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van het pretpark kan niet precies vertellen wat er mis is gegaan, schrijft Omroep Flevoland.

Volgens ooggetuigen crashte de vrouw met haar kart. ,,Het lijkt alsof ze tegen de reling is geknald", zegt een omstander. "Er was veel bloed te zien en er ontstond paniek. Alle medewerkers renden er meteen op af. Haar familieleden begonnen keihard te schreeuwen." Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar de is uiteindelijk in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Geschrokken

Op sociale media reageerden een bezoeker die het ongeluk zag gebeuren geschrokken.

Veiligheid

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die toezicht houdt op de veiligheid in pretparken, stelt een onderzoek in naar het ongeluk. ,,Het park heeft de attractie na het incident op eigen initiatief voorlopig gesloten en die is voorlopig niet meer in gebruik. Dat mag pas weer als onze inspecteurs de kartattractie weer goed hebben gekeurd”, vertelt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek.

De kartbaan Red Bull Kart Fight Exhibition Track in het familiepretpark is achttien jaar oud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vrouw zwaargewond na ongeluk kartbaan Walibi
Sluiten