Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

AH komt met nieuwe, gezonde gemaksmaaltijden

Supermarkt Albert Heijn heeft vanaf volgende week een hele reeks nieuwe gemaksmaaltijden in de schappen liggen. Er komen 72 nieuwe maaltijden bij en 73 maaltijden worden verbeterd. Ook zijn er 33 nieuwe salades en drie nieuwe pureersoepen. En het mooie is dat ze allemaal gezonder zijn en meer groenten bevatten.

30 miljoen suikerklontjes minder

Het Voedingscentrum roept al langer dat we meer groenten moeten eten. Dat hoort Albert Heijn nu ook terug van de consument: zij willen graag makkelijk én gezond eten. Maandag start een grote mediacampagne rond de vernieuwde producten. Dan liggen de maaltijden ook in de winkel. De soepen zullen ongeveer een week later te koop zijn, zo meldt het AD. In de maaltijden zit veel minder suiker – de Appie spreekt zelfs over 30 miljoen suikerklontjes minder op jaarbasis. Ook zit er meer groenten in en is de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met 15 procent verminderd.

Combinatie met salade

Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn vertelt: ,,Wat we eerst nog wel eens deden om gezondere maaltijden te maken, was de maaltijd aanvullen met extra groenten’’. Het bleek dat het toevoegen van extra ingrediënten het gerecht niet altijd ten goede kwam. Dus besloot Albert Heijn er een combinatie van te maken: ,,We combineren de maaltijd met een salade die ook al helemaal klaar is, die je er los bij kan eten.’’ Ook nieuw zijn de emmertje’s met alle ingrediënten voor een maaltijd voor twee personen die je alleen nog maar hoeft te bereiden. In 10 minuten ben je klaar en heb je een maaltijd die je zelf ook had kunnen maken.’’ De quiches met een groentebodem zijn ook nieuw.

Foto: AH
Foto: AH

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.