Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Blogger gaat viral met galajurk van vuilniszakken

De Amerikaanse do-it-yourself-blogger en YouTuber Amber Scholl (24) zette de modewereld eventjes op zijn kop toen ze deze week haar zelfgemaakte galajurk deelde op Instagram. En niet zomaar een jurk, want ze heeft haar creatie gemaakt met vuilniszakken. Niet alleen haar fans, maar ook modehuizen waren erg enthousiast.

Goedkope mode

Voor haar galajurk gebruikte de blogger duct tape, een zwarte bodysuit, vuilniszakken, een doorzichtige rok, een schaar, plakband en superlijm. “In deze jurk kan ik mijzelf helemaal terugvinden”, zegt Amber trots. De hele creatie van de jurk nam slecht zeven uur in beslag.

De studente is bekend van haar YouTube-kanaal waarop ze deelt hoe je met weinig geld, toch heel modebewust kunt zijn. Dat was ook nu weer het idee: ze ging op zoek naar een goedkoop alternatief voor een ‘prom dress’ en plaatste de video van haar creatie op YouTube.

Do-it-yourself

In de video legt ze uit hoe kijkers hun eigen ‘vuilniszakkleding’ kunnen maken. Scholl legt stap voor stap uit hoe je aan de slag kunt gaan. De video heeft ondertussen al meer dan een miljoen views en ook op Instagram heeft de foto van het eindresultaat veel bekijks. Ze combineert haar jurk met schoenen van Saint Laurent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.