Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 10 dec 2017 / 10:15 uur

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Zou je graag willen leren schilderen maar vind je jezelf niet artistiek genoeg? Daar hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu schilderlessen, genaamd ‘sip and paint’. Kun je onder het genot van een wijntje jezelf op het doek laten gaan.

Anders dan anders

Het is geen gewone les waarbij je in een klaslokaal zit met een schildersdoek voor je neus. De lessen worden gegeven in een kroeg, waarbij er muziek van bijvoorbeeld Oasis en The Killers aanstaat. In je rechterhand heb je een kwast om je creativiteit te uiten, in je linkerhand een Sauvignon Blanc om je zenuwen in bedwang te houden.

Vooral millennials

Er komen vooral jongeren naar de schilderlessen, volgens experts geven zij namelijk liever hun geld uit aan ervaringen, zoals evenementen en vakanties, dan aan spullen. Een les van ArtnSips in Engeland kost ongeveer 35 euro. Dit is dan een les van 2,5 uur lang en de wijn is bij de prijs inbegrepen.

Over de hele wereld

De lessen worden op verschillende plekken gegeven, schrijf BBCwaaronder in New York, Dubai, Londen en Hong Kong. In Nederland zijn deze lessen helaas nog niet te volgen. Gelukkig kun je natuurlijk altijd zelf een fles wijn opentrekken, wat kwasten van zolder halen en alvast een beetje oefenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schilderlessen onder het genot van een wijntje
Sluiten