Sofie Smulders
Sofie Smulders Eten & drinken 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Rode wijn en chocolade wondermiddelen tegen rimpels?

Dol op chocolade? En toevallig ook op rode wijn? Dan hebben we dubbel zo goed nieuws voor je: de etenswaren zouden namelijk hét geheim zijn voor een huid met weinig rimpels.

Zowel rode wijn als chocolade zou helpen bij het verjongen van oude cellen en doen dat ook nog eens erg snel. De onderzoekers van de University of Exeter en de University of Brighton konden oude cellen jonger laten lijken en zich jonger laten gedragen.

Verjonging van de cellen

De cellen die de wetenschappers onderzochten, kregen langere telomeren. Deze dienen ter bescherming van chromosomen en zijn ook wel te vergelijken met de rafelende eindjes van schoenveters. Des te langer de telomeren zijn, des te jonger zijn de cellen.

Flavonoïden waren in het onderzoek de oorzaak van de verlengde telmoeren. Deze stoffen zitten in blauwe bessen, rode druiven en donkere chocolade. Naast het verjongende effect op de cellen, zou de werking van flavonoïden ook beschermen tegen darmkanker.

Alhoewel er nog veel vervolgonderzoek gedaan moet worden, spreken de onderzoekers van een heuse doorbraak op het gebied van anti-veroudering. Niet alleen op het gebied van schoonheid, maar ook om mensen op leeftijd in een goede gezondheid te laten leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.