Jelmer Visser
Jelmer Visser Eten & drinken 21 nov 2017 / 13:41 uur

Nieuwe culinaire sensatie: de Sinterdel

In Nederland trekmuurland weet je een paar zaken zeker: het weer is miezerig, er zijn overal fietsen én om de zoveel tijd wordt er een creatieve frikandelvariant gelanceerd.

Ditmaal is de eer aan Freek Haverman uit Breda, hij ontwikkelde de Sinterdel. Dit is een S-vormige frikandel met mayonaise en pepernoten. Haverman liet aan Omroep Brabant weten dat hij het gek vond dat dit nog niet bestond. En of hij smaakt? Volgens de ontwikkelaar is de Sinterdel verrassend lekker.

Creatief met frikandel

Onze oer-Hollandse frikandel is vaker het bronmateriaal van curryieuze en opmerkelijke hoogstandjes. Zo maakten we al kennis met de discodel, de frikandellenvlaai, de frikandellenpizza, frikandellenijs, de oliedel, de krokodel en nogmaals de frikandellenvlaai voor mensen die Limburg te ver weg vonden.

Ook was de de snack de basis van een ware frikandellendisco en deed een zeer romantische mevrouw een huwelijksaanzoek met de geliefde lekkernij die volgens sommigen tot ons vaderlandse erfgoed behoort.

Er bestaat zelfs een wereldkampioen frikandellen naar binnenwerken; Kevin van Ooijen uit Oss kreeg het voor elkaar om in een half uur maar liefst 25 stuks te verslinden.

Honger gekregen? Ga dan naar Vught en eet deze Super Catamaran binnen een half uur op. Wanneer het je lukt kom je in een hall of fame te hangen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe culinaire sensatie: de Sinterdel
Sluiten