Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Bologna krijgt enorm pasta-pretpark

Gek op Italiaans eten? Zorg dan dat je op 15 november in de Italiaanse stad Bologna bent. Dan opent er namelijk een themapark dat volledig in het het teken staat van de Italiaanse keuken. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Het zogenoemde Fico Eataly World wordt 100.000 vierkante kilometer groot. Het park biedt ruimte aan veertig traditionele Italiaanse restaurants: van sterrenrestaurant tot bistro’s en streetfood tentjes met goedkope pasta’s. ,,Er is geen andere plek op aarde waar je het gehele aanbod van de traditionele Italiaanse keuken op één plek kunt proeven”, schrijft het bedrijf op haar website.

Productieproces bekijken

Hoewel zoveel mogelijk Italiaanse pasta’s en pizza’s proeven voor veel mensen waarschijnlijk de reden zal zijn dit park te bezoeken, is er meer te doen. Zo komen er fabrieken op het terrein te staan zodat bezoekers precies kunnen zien hoe Italiaanse kazen, chocolade en pasta worden gemaakt. Daarnaast zijn er winkeltjes, worden er evenementen georganiseerd en workshops gegeven.

Tot slot zijn er zes multimediapaviljoens, waar thema’s zoals de zee, dieren en de toekomst aan bod komen.

De realisatie van het themapark kost 106 miljoen euro, maar dan heb je ook wat. Het park moet namelijk 3.000 banen opleveren en er doen meer dan 2.000 bedrijven mee aan het park dat het Dinseyland van eten moet worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.