Zoë Boven
Zoë Boven Eten & drinken 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Tony’s komt met driegangenmenu van chocolade

Je leest het goed: chocolade in de smaak van stoofpeertjes, rogge en stracciatella. Of het water je nu in de mond loopt of niet, doorgaans weten de makers van Tony’s Chocolonely wat ze doen en de drie maffe nieuwe smaken werden door hen bedacht.

De stoofpeertjeschocolade wordt door Tony’s omschreven als een zoet-kruidige reep romige melkchocolade, de roggechocolade is voorzien van een snufje zeezout en als je de oranje-blauwe verpakking opentrekt zal er een reep donkere melkchocolade tevoorschijn komen. De laatste, ‘meest normale’, nieuwe smaak is stracciatella: een witte chocoladereep met daarin stukjes pure chocolade en een flinke hoeveelheid cacaosnippers.

De drie repen zijn gebaseerd op een driegangendiner: je begint met een knapperig roggebroodje, vervolgens zet je je tanden in zoet-kruidige stoofpeertjes en als toetje eet je witte stracciatella.

Melk Rogge Zeezout. Foto: Tony's Chocolonely
Melk Stoofpeer. Foto: Tony's Chocolonely
Wit Stracciatella. Foto: Tony's Chocolonely

De repen zijn onderdeel van Tony’s jaarlijkse limited edition-collectie. Liefhebbers kunnen de nieuwe smaken direct proberen: ze zijn vanaf 1 september te koop bij onder meer de Wereldwinkel, WAAR, de Bijenkorf, Marqt en Jamin. Kun je jezelf niet motiveren van de bank te komen en chocolade te gaan kopen? De repen zijn ook online te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tony’s komt met driegangenmenu van chocolade
Sluiten