Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Nijkerkse 100-jarige krijgt 4500 verjaardagskaarten

Het is feest. Mevrouw Litzau uit Nijkerk viert deze vrijdag namelijk haar 100ste verjaardag. Nu zijn er meer mensen die deze bijzondere leeftijd halen, maar niet iedereen krijgt 4500 verjaardagskaarten op de mat. Dat gebeurde bij mevrouw Litzau wel.

De burgemeester van Nijkerk, Gerard Renkema, kwam de verjaardagskaarten vrijdagochtend brengen. „Fantastisch”, schrijft de burgemeester op Twitter. Hij benadrukt dat het aantal verjaardagskaarten nog flink op kan lopen, want de postbode moet nog een keer langskomen.

„Het is hartverwarmend. Er zijn ook veel bloemstukken binnengekomen”, vertelt Tara Wierda van Stichting Beweging 3.0,aan Omroep Gelderland. De stichting is gespecialiseerd in ouderenzorg. Woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk, waar de jarige woont, valt onder de stichting.

De kaartenactie werd op touw gezet door Wilma, de contactpersoon van mevrouw Litzau. Ze bedacht de actie omdat de oude dame bijna geen familie en vrienden meer heeft en ze haar toch in het zonnetje wilde zetten.

De 100-jarige sprak de verjaardagswens, een hoop verjaardagskaarten, naar Wilma uit, want de twee zijn inmiddels goed met elkaar bevriend. Dat de kaartenactie zo’n succes zou worden, had ze niet durven dromen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.