Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 29 nov 2016 / 10:00 uur

Healthy People sap meest misleidende product

Het sapje blauwe bosbes en framboos is van Healthy People helemaal niet zo ‘healthy’ en winnaar van het ‘Gouden Windei’, het meest misleidende product van 2016.

Volgens voedselwaakhond Foodwatch bestaat de drank vooral uit goedkope appel- en druivensap en bevat het slechts 12 procent bosbes en 1 procent framboos. Van de 24.000 mensen die aan de publieksverkiezing van het Gouden Windei hebben meegedaan, stemde 36 procent voor de Healthy People-sap. Foodwatch maakte de uitslag maandag bekend in het programma Radar van AVROTROS. Volgens de voedselwaakhond bevat het drankje meer suikers dan in cola.

RedBull is met 26 procent van de stemmen tweede geworden in de verkiezing, omdat het volgens Foodwatch gepromoot wordt als sportieve drank voor topsporters.

Griekse yoghurt zonder honing en walnoot

De Griekse stijl drinkyoghurt van Optimel met de smaak honing/walnoot werd derde. Volgens foodwatch bevat het drankje geen van de drie gesuggereerde ingrediënten: Griekse yoghurt, honing en walnoot. Voor de verkiezing van het meest misleidende product waren er zeven genomineerden.

Eerder wonnen producten als Blue Band Goede Start! witbrood, Becel Pro-activ, Natrena Stevia Kristalpoeder, Capri-Sun en de gesuikerde cranberries van Albert Heijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Healthy People sap meest misleidende product
Sluiten