Job Halkes
Job Halkes Eten & drinken 3 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

‘Er is een markt voor de halal foodbox’

Bezorgbox Chef Ali gaat de concurrentie aan met HelloFresh en de Allerhande Box. Het verschil met de andere voedselpakketten is dat Chef Ali geheel halal is. Tv-kok Mounir Toub, bekend van 24 Kitchen, is een van de drijvende krachten achter dit nieuwe initiatief. Hij denkt dat Chef Ali een gat in de markt is.

Hoe is deze box ontstaan?
Drie jongens uit Amsterdam hebben het bedacht en mij benaderd omdat ik moslim en tv-kok ben. Ze hadden dezelfde frustratie als ik. Want als je zo’n box bestelt en thuiskrijgt, kun je het vlees al weggooien, want dat is niet halal. Ze kwamen hun idee bij mij pitchen en ik was meteen om. Ik dacht nog, wat stom dat ik dit zelf niet heb bedacht. Maar het is ideaal. Nu hebben wij moslims ook een box waarvan we niets meer weg hoeven te gooien.

Is er vraag naar zo’n box?
Zeker, want de tweede generatie moslims in Nederland wil ook graag van alle gemakken voorzien worden en heeft daar ook het geld voor over. Maar het grappige is dat de klanten die we tot nu toe hebben voor 60 procent uit niet-moslims bestaan. We hebben ook marktonderzoek gedaan naar de bestaande boxen en daar bleek uit dat mensen de porties vaak te karig vinden. Wij leveren royale porties, want geheel naar islamitisch gebruik moet er natuurlijk genoeg zijn voor iedereen.

Wat kunnen we voor gerechten verwachten?
Het is niet Marokkaans, maar we laten de hele wereldkeuken voorbijkomen. We doen een vis-, vlees- en een vegetarisch gerecht per week in de box. En alles zo vers en duurzaam mogelijk. Zo is de vis duurzaam gevangen. Natuurlijk doen we de recepten erbij en zorgen we ervoor dat het makkelijk te maken is. En de gerechten moeten binnen een halfuur op tafel kunnen staan.

Hoe loopt het?
Het loopt heel goed, al moeten we nog wel wat meer bekendheid krijgen. We hebben nu een kleine zomerstop, maar na de vakantie gaan we er vol tegenaan. Tot nu toe krijgen we goede feedback en zijn de klanten positief over de inhoud van de box.

Wat zijn de toekomstplannen?
Ik denk echt dat er een goede markt is voor deze halalbox, want deze is nog door niemand aangeboord. We willen verder groeien, maar wel stap voor stap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.