Erik Jonk
Erik Jonk Sport 3 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Veel artiesten de oceaan over naar Rio

Een keur aan Nederlandse topartiesten en –dj’s vliegt de komende maand de oceaan over om op te treden tijdens de Olympische Zomerspelen. Zij betreden in Rio de Janeiro, waar het op dat moment overigens winter is, de bühne van het bij gewonnen medailles zo kolkende Holland Heineken House.

Eerste internationale

Kensington, Guus Meeuwis, Racoon, Typhoon, VanVelzen, Miss Montreal, Di-Rect, Douwe Bob, Nicky Romero, The Flexican, Lucas & Steve, Chuckie en Firebeatz maken in augustus de oversteek naar Zuid-Amerika. Het Holland Heineken House verwelkomt ook de eerste internationale artiest: Matt Simons, al brak die door in Nederland en ging hij er ook wonen.

Miss Montreal was al eens in het Hollandse huis van de Olympische Spelen: „Optreden is er fantastisch. De sfeer tussen sporters en supporters is heel bijzonder en mensen hebben er zin in een feestje. Het is een eer om er te spelen. Natuurlijk pikken we ook wat wedstrijden mee.”

Veel artiesten de oceaan over naar Rio
Miss Montreal is er weer bij. / Levin den Boer | ANP

Niels Grevenstuk is de projectleider van het Holland Heineken House: „We zijn enorm blij met de komst van zoveel artiesten. Ik weet zeker dat we met deze line-up een fantastisch feest zullen vieren en dat zij samen met de sporters en bezoekers het Oranjegevoel naar een hoogtepunt brengen.”

Huldiging medaillewinnaars

In het Holland Heineken House worden medaillewinnaars van TeamNL gehuldigd. Dat gebeurt onder leiding van presentator Humberto Tan. In de fanzone rond het buitenzwembad van het nationale huis worden de sportwedstrijden op grote schermen uitgezonden. Daarbij zorgen de ex-topsporters Floris Evers (hockey) en Johan Kenkhuis (zwemmen) als gastheren van het huis voor het commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.