Andrea Peelen
Andrea Peelen Eten & drinken 2 mrt 2016 / 14:11 uur

Hoera! Nederland krijgt de eerste pindakaaswinkel

Alle pindakaasfans opgelet: binnenkort kunnen jullie je waarschijnlijk aan het smeerseltje tegoed doen in het paradijs op aarde. In Amsterdam opent namelijk een winkel waar pindakaas in alle smaken en soorten wordt verkocht.

Pareltje in Oost

De Pindakaaswinkel komt als het goed is aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost, vlakbij de haveneilanden. Je kunt er bijzondere variaties op het Nederlandse broodbeleg uitproberen. Zo experimenteren de bedenkers op dit moment met onder andere kokos, zeezout-karamel, banaan en natuurlijk pindakaas mét of zónder stukjes noot.

SMAAK IDEEËN?!We zijn druk bezig alle (heerlijke) smaken te testen, dit zijn de smaken tot nu toe: Naturel zonder…

Gepostet von De Pindakaaswinkel am Dienstag, 1. März 2016

Het concept is bedacht door Michiel Vos, zelf een fervent pindakaasliefhebber. Hij hoopt dat het goedje door de winkel nog populairder wordt dan het al was in Nederland. „Ik houd zelf ontzettend van pindakaas. En het is natuurlijk hartstikke gezond. Maar het kan ook een beetje saai zijn, dus willen wij het graag anders doen. De smaak van pindakaas valt met een hoop andere smaken te combineren. Dat willen we binnenkort aan de mensen laten proeven.”

Toch is het nog wel even wachten voordat hij dit voor elkaar kan boksen; over een á twee maanden hoopt de oprichter zijn winkel te kunnen openen.

De komende dagen moet je het dus nog even doen met de ouderwetse pot pindakaas van de supermarkt. Maar blijf ook vooral op de hoogte via de Facebookpagina van De Pindakaaswinkel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hoera! Nederland krijgt de eerste pindakaaswinkel
Sluiten