Redactie Metro
Redactie Metro Podcasts 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Meester Leonie (34): ‘Als strafrechtadvocaat moet je hard zijn’

De arbeidsmarkt is verhit, werkgevers vechten om werknemers en de ene na de andere arbeidsmarkttrend duikt op. In Metro’s gloednieuwe podcast De Werkvloer bestoken we iedere aflevering een andere beroepsexpert met vragen én schijnt onderzoeker Rutger van den Berg zijn licht op een nieuwe arbeidsmarkttrend. De eerste expert: Leonie van der Grinten, beter bekend als Meester Leonie. „Als strafrechtadvocaat moet je hard zijn.”

Vacatures zijn er in overvloed, maar hoe weet je nu of een beroep bij je past? Hoe zien de werkdagen van een strafrechtadvocaat of wijkagent er daadwerkelijk uit? En hoe word je eigenlijk reisjournalist of detective? Die vragen beantwoorden we samen met een gast Metro’s nieuwe podcast De Werkvloer.

De weg tot strafrechtadvocaat

Iedere aflevering gaat Geld & Carrière-redacteur Jana Witteman in gesprek met een expert in zijn of haar vakgebied. Strafrechtadvocaat Leonie van der Grinten is onze eerste gast: deze 34-jarige uit Eindhoven heeft al 5 jaar haar eigen advocatenkantoor en heeft een missie. Als Meester Leonie dicht ze de kloof tussen het strafrecht en de maatschappij. In de aflevering bespreken we hoe het haar is gelukt om die positie te bemachtigen. „Vijf jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu met twee advocaten in dienst werk, dat er een boek in de maak is en dat ik überhaupt mijn eigen kantoor zou hebben.”

Eén ding is zeker: niet alles ging van een leien dakje. Van der Grinten heeft moeten vechten voor haar plek in de wereld van het strafrecht. “Ik heb wel vijftig sollicitatiebrieven gestuurd (…). Ik was cum laude afgestudeerd en had een stage bij Gerard Spong achter de rug. Ik dacht met mijn arrogante gedachten: waarom vragen jullie míj niet om bij jullie te komen werken?” Toch is het haar gelukt. Benieuwd hoe? Je hoort het in de eerste aflevering van De Werkvloer. Wil je direct meer weten over het leven van een strafrechtadvocaat, alles horen de laatste piketdienst van Van der Grinten én horen hoe Meester Leonie haar eigen kantoor heeft opgebouwd? Luister naar De Werkvloer via onderstaande link.

Vind jij dat wij een specifiek beroep absoluut niet mogen vergeten in De Werkvloer? Of heb je een tip, compliment of idee? Mail dan naar [email protected].

De Werkvloer is vanaf nu om de week op donderdagochtend te beluisteren via je favoriete podcast-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.