Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Podcasts 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Max Tiel

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Max Tiel.

Max Tiel is muziekproducer en oprichter van Thunderboom Records, ‘s werelds eerste platenlabel voor robots. Deze stichting ontwikkelt verantwoorde digitale artiesten en AI-tools voor de muziekindustrie. De podcasts in het onderstaande lijstje draaien dan ook allemaal om muziek.

De favoriete podcasts van Max Tiel:

1. Wind of Change

In deze podcast wordt een decennia-oud gerucht onderzocht rondom de powerballad Wind of Change van The Scorpions. Het gerucht gaat dat niet The Scorpions, maar de CIA deze hit heeft geschreven om een revolutie te stimuleren in de Sovjet Unie. De podcast is een tijdreis door de (muziek)geschiedenis van de jaren 80.

2. Weird Hit Wonder

In deze podcast van NPO Radio 2/VPRO wordt elke aflevering een vreemde nummer 1 hit besproken. De meest idiote verhalen rondom de opvallendste hits uit de Nederlandse hitlijsten worden besproken. Denk aan Barbie Girl van Aqua, of Mooi Man van Mannenkoor Karrespoor.

3. Broken Record with Rick Rubin

Op zijn eigen karakteristieke wijze presenteert producer Rick Rubin Broken Records. Elke aflevering wordt er met een popster gesproken over hun carrière en hits en de tol van de roem. Resultaat is een grote serie aan geweldige anekdotes en verhalen die nooit eerder zijn verteld.

4. Switched on Pop

In Switched on Pop worden de verhalen verteld achter de creatie en de betekenis van popmuziek. Er wordt besproken waarom sommige hits succesvol zijn en andere niet. Aan te raden voor iedereen die van popmuziek houdt en geïnteresseerd is in de verhalen achter de hits.

5. Song Exploder

In Song Exploder zijn de muzikanten zelf aan het woord en vertellen ze over hoe hun grootste hits tot stand zijn gekomen. Elke aflevering wordt er een andere track ontleed waarbij je een inkijkje krijgt in het omvangrijke proces dat vaak vooraf gaat aan het schrijven van een nummer.

De podcast-tips van vorige week

Ook vorige week tipte een mediapersoon een aantal podcasts, die keer was de beurt aan Sybrand Verwer. Lees zijn tips hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.