Richard Otto
Richard Otto Podcasts 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Liedewij Hentenaar

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Liedewij Hentenaar.

Liedewij Hentenaar is directeur bij Audify, de marketingorganisatie van alle toonaangevende radiozenders en podcastuitgevers, die wil zorgen vooreen beter geluid in audioreclame. Ook is Audify partner in het Nationaal Luister Onderzoek (o.a. de radio luistercijfers en de podcast Standaard). Audio is een van de belangrijkste media. Je gehoor is je snelste zintuig, is nooit dicht, geluid triggert het menselijk brein en zorgt voor emoties en verbeeldingskracht op een unieke manier. Liedewij Hentenaar verdiept zich voor Audify zowel in de kennis en effectiviteits kant van audio reclame als ook wat geluid met luisteraars doet.

5 podcast-tips van Liedewij Hentenaar

1. Originals Alfabet

Het Originals Alfabet van Rob Stenders. 41 afleveringen puur luisterplezier. Van slechtste covers en waanzinnige originelen, die vaak anders zijn dan de hits die ik kende. Zoveel muziekkennis opgedaan.

2. Weer een dag

Van Gijs Groenteman en Marcel Van Roosmalen. Een lekker korte podcast met heerlijk eerste wereld geklaag op een cynische manier tussen het nieuws door. Dit maakt dat je zelf ook relativerend aan de dag begint. Ook betrekken ze de sponsor(adverteerder) van die week op een leuke manier bij de inhoud van de podcast.

3. NRC Vandaag

Ik lees graag, meestal met de radio aan. Maar als ik weinig tijd heb, dan luister ik deze podcast om wél op de hoogte te blijven van boeken die ik misschien straks, ooit, wil lezen.

4. Marianne Zwagerman

Bijna alle radioshows en columns zijn terug te luisteren als podcast, heerlijk is dat, als ik toch wat mis. Deze gemiddeld twee minuten voorgelezen column van Marianne Zwagerman op BNR, laat mij soms een ander geluid horen dan ik zelf denk, en dat scherpt mijn nuance.

5. Voetbal Podcast

Voetbal Podcast van het AD. Ben een groot voetbal liefhebber, dus al jaren fan van Ajax. Luister graag na voor- tijdens en nabeschouwingen maar wel kort op de wedstrijd, en dat doet deze bijna dagelijkse podcast.

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Robert Claus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.