Richard Otto
Richard Otto Podcasts 27 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Stephen Emmer

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Stephen Emmer

Componist Emmer maakte meer dan 500 bekende tv-tunes en melodieën. Hij is Nederlands bekendste componist voor radio- en tv-producties. Hij maakte de leadermuziek voor onder meer RTL Boulevard, het RTL Nieuws, het NOS Journaal, Radio 2, RTL 4 en Omroep MAX.

De vijf podcast-tips van Stephen Emmer

1. BBC Desert Island Discs

Al sinds de jaren 50, eerst als radioprogramma en nu als podcast de gouden en tijdloos gebleken formule van een gast bevragen hoe te overleven op een onbewoond eiland. Door het enorme archief kun je in deze podcastreeks kiezen uit gasten van maar liefst acht decennia!

2. Mischa!

Dwarse denkers komen aan het woord bij deze podcast van Mischa Blok. Een goed gegeven, want te veel gesprekken zijn tussen mensen die het al op voorhand met elkaar eens zijn (ook op NPO Radio 1) en da’s voorspelbaar en saai. Dit kan wringen en tot iets verrassends leiden en dat is goed.

3. The Daily

Dit is nog steeds de beste podcast, die dé nieuwe stijl van nieuws presenteren en uitdiepen laat horen. Alles klopt: de presentatie, de vormgeving, de tone of voice en de onderwerp behandeling.

4. Branie

Zoals de titel al aangeeft, is dit een Ajax-podcast met een gedurfde kijk op de wekelijkse gang van zaken in de Arena.

5. Electronically Yours

Als je écht landinwaarts wilt over muziek met een keur aan bekende muzikanten dan is dit een hele mooie podcast. De podcast is gemaakt onder leiding van Martyn Ware, bekend van de jaren ’80 popband Human League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.